Moderní-Dějiny.cz

Máme zájem o zpětnou vazbu žáků s aktivitami IWitness

Publikováno: 9.1.2020, Aktualizováno: 25.1.2020 16:54
Rubrika(y): Vzdělávání

Pokud se jako učitelé chystáte s vašimi žáky absolvovat některou z aktivit IWitness, tak vás prosíme o zprostředkování jejich zpětné vazby. Dotazníky jsou online a stačí je žákům rozeslat hromadně v jednom mailu. Za vaši pomoc se zpětnou vazbou vašich žáků budeme velmi vděční.

Máme zájem o zpětnou vazbu žáků s aktivitami IWitness

Rádi bychom Vás jménem USC Shoah Foundation, mateřské organizace platformy IWitness, požádali o zpětnou vazbu, zejména od vašich žáků. V novém roce by USC Shoah Foundation chtěla pomocí dvou formulářů sbírat informace o očekáváních a ohlasech na obsah IWitness od studentů po celém světě. A tak bychom Vás chtěli poprosit, abyste před prací s platformou IWitness svým žákům rozeslali dotazník PŘED, a po ukončení práce s IWitness dotazník PO.

Online dotazníky jsou sestaveny zvlášť pro práci s aktivitami typu Minilesson (které je možno využívat i offline) a ostatní druhy aktivit. Pokud vám nepůjde otevřít dotazník v českém jazyce, tak se pokuste dotazník otevřít v prohlížeči Google Chrome a postupujte podle pokynů v obrázcích níže v tomto mailu.

Dotazníky pro práci s aktivitami typu Minilesson:

Dotazník PŘED započetím aktivity Minilesson
https://usc.qualtrics.com/jfe/form/SV_brBcf5s3oBtPLox

Dotazník PO ukončení aktivity Minilesson
https://usc.qualtrics.com/jfe/form/SV_295fHVzG14OwkPX

Dotazníky pro práci s ostatními druhy aktivit:

Dotazník PŘED započetím aktivity (v češtině lze otevřít pouze v prohlížeči Google Chrome)
https://usc.qualtrics.com/jfe/form/SV_3xeP7Dkp1OlzgEt

Dotazník PO ukončení aktivity
https://usc.qualtrics.com/jfe/form/SV_dh5AQ8hJan4UR9z

Výše uvedené linky na online dotazníky prosím zkopírujte a hromadně je PŘED a PO práci s IWitness rozešlete žákům, kteří budou pracovat v IWitness.

Vzhledem k tomu, že je žákovská zpětná vazba anonymní, tak prosím dejte vědět, pro náš větší přehled a vaši dohledatelnost, že jste dotazníky svým žákům rozeslali v tomto formuláři ZDE
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOu1RkXNzQ408-iB8G_4LAHoWkKb26bVEiT4lcqESNVNyReg/viewform?usp=pp_url

Za vaši pomoc se zpětnou vazbou velmi děkujeme.

Posláním IWitness je především vzdělávání v oblasti osobnostního formování žáků. Kreativní práce s filmovými vzpomínkami pamětníků různých genocid napomáhá rozvoji empatického učení, čtenářské gramotnosti, občanské a digitální kompetence, prohloubení historického povědomí a prevenci extremismu.

Naše společnost, podobně jako okolní svět, čelí globálním výzvám a krizovým jevům. Šíření strachu a nenávisti se stalo normou našeho každodenního života. Pomocí IWitness se můžeme této vlně negativní energie postavit a společně se studenty a žáky poznávat mechanismy propagandy, manipulace davu a konstrukce nepřítele.

Co je IWitness
IWitness je vzdělávací webová stránka vytvořená USC Shoah Foundation – Institutem pro vizuální historii a vzdělávání. Poskytuje přístup k více než 1500 celoživotním filmovým vzpomínkám očitých svědků dvacátého století, včetně přeživších Holokaustu a dalších genocid.

IWitness, dostupná zdarma a přes běžné internetové připojení, umožňuje pedagogům a jejich studentům prozkoumávat obsah těchto svědectví různými způsoby a nabízí tak širokou škálu využití ve třídě i mimo ni, v češtině i angličtině. IWitness je jediným vzdělávacím produktem, který nabízí integrovanou online střižnu, umožňující uživatelům práci se svědectvími pamětníků a dalšími zdroji informací v plně multimediálním digitálním prostředí. Zároveň jsou registrovaným uživatelům k dispozici veškeré nástroje elearningu, včetně tvorby vlastních vzdělávacích aktivit.
Pro více informací navštivte úvodní stránku IWitness ZDE



Související články

_Zajímavé odkazy

Archiv bezp. složekDigi. archiv časopisůCentropaSlovník české literaturyElektronická knihovnaASUDLiteratura ke staženíBibliografie od roku 1961Biografický archivMene Tekeljanpalach.czNárodní archivPamátník Vojna My jsme to nevzdaliPamátník LidicePolitičtí vězni.czPříběhy bezprávíMetodický portál RVPSorelaÚstav pamäti národaVONS.czmultikulturalita.czŽivá paměťAnna FrankováRomano Džaniben17. november 1989Demokratická revoluce 1989Cesta k listopaduHolocaust Memorial CenterTerror HázaExil 20. stoletíHlocaust.czTváří tvář historiiDeportálEuropeanaZmizelí sousedéSvobodně!Ośrodek KARTAMuezum Varšavského povstáníScriptum.czSlezské zemské muzeumČs. vizuální kultura v 50. letechMapováníProjekt Věrný zůstanuJeden svět na školáchStopy totalityo. s. Asi-milovaníProjekt Školákem v ProtektorátuGulag.czRyszard Siwiec 1909–1968Společnost Edvarda Beneše_Příběh Jana ZajíceOśrodek Pamięć i PrzyszłośćLogo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Neviditelné oběti komunismuCentrum pro studium holokaustu a židovské literaturyPandorina skrinkaMuzeum v krabičce
Více...

_Související články

3.11.

Kindertransporty: kolektivní zachránce

Představujeme vám novou aktivitu IWitness v českém jazyce. Tato e-learningová výuková aktivita se zaměřuje na ...
8.10.

"Kdo si dnes vzpomene na Armény?"

Představujeme vám novou aktivitu IWitness v českém jazyce. Tato e-learningová výuková aktivita se zaměřuje na ...
29.8.

Stupně nenávisti

Genocidy, ač probíhají v odlišných částech světa, ve zcela rozdílném kulturním a civilizačním prostředí a v rů...
28.2.

Genocida Romů a Sintů

Představujeme vám novou aktivitu IWitness v českém jazyce. Tato e-learningová výuková aktivita se zaměřuje na ...

_Prameny

IWALKS: VZDĚLÁVÁNÍ V MALÝCH SKUPINÁCH A NA ULICI

Aktualizováno: 11.1.2021 23:32 | Rubrika: Napříč stoletím
IWALKS: VZDĚLÁVÁNÍ V MALÝCH SKUPINÁCH A NA ULICI

IWalk je vzdělávací aktivita spojující unikátní filmové vzpomínky pamětníků z celého světa s kontextem každodenního prostoru, ve kterém žijeme.

_Metodika

Dějepis pro všechny a o všech!

Aktualizováno: 21.12.2022 11:43 | Rubrika: Československo v letech 1918-1938
Dějepis pro všechny a o všech!

Dějepis pro všechny a o všech je princip, kterým se řídil tým metodiček Multikulturního centra Praha při tvorbě nového vzdělávacího webu digitalnipracovna.cz.

_Aktuality

Byli vyhlášeni vítězové XIV. ročníku EUSTORY

Aktualizováno: 28.9.2023 15:16 | Rubrika: Akce Moderních Dějin
Byli vyhlášeni vítězové XIV. ročníku EUSTORY

V pátek 22. září 2023 byly v ostravském Centru PANT vyhlášeny výsledky české verze celoevropské soutěže EUSTORY a vítězové byli oceněni iPhony, knižními, finančními odměnami a jejich tutoři ročním bezplatným předplatným časopisů D...

_Dějiny v médiích

Oslavte Den vítězství a projděte se historií s videi a pracovními listy

Aktualizováno: 27.4.2020 19:59 | Rubrika: Speciály, Video
Oslavte Den vítězství a projděte se historií s videi a pracovními listy

ČT edu vytvořilii speciál kolekci videí a pracovních listů k druhé světové válce. Znalost historie nám pomáhá určit směr našich budoucích kroků. Konec druhé světové války je důležité si připomínat, a proto vám přinášíme speciální ...

 
© Všechna práva vyhrazena 2009 - 2024 Občanské sdružení PANT
Materiály na tomto portálu jsou určeny pouze pro vzdělávací účely.
Občanské sdružení PANT