Moderní-Dějiny.cz

Nabídka jednodenních seminářů Paměti národa

Publikováno: 18.10.2017, Aktualizováno: 1.11.2017 21:17
Rubrika(y): Aktuality

Post Bellum je nejen Paměť národa a Příběhy 20. století, ale věnujeme se intenzivně také vzdělávání. V projektech Příběhy našich sousedů, My jsme to nevzdali a zážitkových dílnách (workshopech) přinášíme příběhy pamětníků do školních lavic. 

Nabídka jednodenních seminářů Paměti národa

O své zkušenosti bychom se s Vámi rádi podělili na jednom (nebo obou) z akreditovaných seminářů, které proběhnou v Praze, Brně a Ostravě v listopadu a prosinci letošního roku. Konkrétní data a místa seminářů najdete také v Přihlašovacím formuláři. Cena jednoho semináře je 200,- Kč.

LIDI TO TAK NENECHAJ
Zúčastnili jste se s žáky některého z našich workshopů a zaujaly Vás metody výchovné dramatiky a zážitkové pedagogiky? Hledáte nové nápady a inspiraci pro své hodiny?  Chcete, aby Vaši žáci a studenti šli v probíraných tématech do hloubky? Nebojíte se zkoušet nové věci? Tak to je dílna „Lidi to tak nenechaj!“ právě pro Vás.

Výchovně-dramatický program s didakticko-metodickou částí o občanské statečnosti

Účastníci se pomocí výchovně-dramatických metod seznamují s osudem konkrétního mladého člověka, a prožijí spolu s ním přelomovou dobu 1947-1949. Zkoumají jeho motivace, postoje a vžívají se do situací, kdy jeho rozhodnutí měla závažné dopady. V reflexi se zabývají otázkou občanské statečnosti, její univerzálnosti a čím je podmíněna. V druhé části workshopu se účastníci důkladně seznámí s použitými metodami a jejich alternativami, k jakým cílům je možné je využít, jejich výhodami i úskalími. Více informací v letáčku.

20. 11. Praha
29. 11. Ostrava
11. 12. Brno

PŘÍBĚHY NAŠICH SOUSEDŮ – DOKUMENTARISTIKA JAKO ŠKOLNÍ PROJEKT
Máte rádi projekt Příběhy našich sousedů? Také věříte tomu, že mezigenerační předávání znalostí a zkušeností je skvělý způsob učení? Chcete zažít mediální výchovu v praxi? Zavést své žáky do tajů novinářské práce a rozhlasové dramaturgie? Přijďte na seminář, který povedou redaktoři z Českého rozhlasu a Post Bellum.

Prakticky zaměřený seminář představí stručně projekt Příběhy našich sousedů, a bude věnován části zpracování pamětnického příběhu. Věříme, že nejvíc se člověk naučí praxí, proto si účastníci pod vedením zkušeného redaktora vytvoří během semináře svou vlastní rozhlasovou reportáž, a získají bohatou baterií tipů a triků, jak ve školních projektech na to.  V Praze bude součástí semináře i exkurze po budově Českého rozhlasu.

27. 11. Praha
5. 12. Brno
7. 12. Ostrava

Semináře jsou akreditovány MŠMT v systému DVPP. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy finančně podporuje realizaci seminářů. Na Vaše přihlášky se moc těšíme!

Magdaléna Benešová
Magdalena.benesova@postbellum.cz

Přílohy

jpg
LIDI TO TAK NENECHAJ
Typ souboru: *.jpg | Velikost: 0,62 MB | Stáhnout soubor...

_Zajímavé odkazy

Archiv bezp. složekDigi. archiv časopisůCentropaSlovník české literaturyElektronická knihovnaASUDLiteratura ke staženíBibliografie od roku 1961Biografický archivMene Tekeljanpalach.czNárodní archivPamátník Vojna My jsme to nevzdaliPamátník LidicePolitičtí vězni.czPříběhy bezprávíMetodický portál RVPSorelaÚstav pamäti národaVONS.czmultikulturalita.czŽivá paměťAnna FrankováRomano Džaniben17. november 1989Demokratická revoluce 1989Cesta k listopaduHolocaust Memorial CenterTerror HázaExil 20. stoletíHlocaust.czTváří tvář historiiDeportálEuropeanaZmizelí sousedéSvobodně!Ośrodek KARTAMuezum Varšavského povstáníScriptum.czSlezské zemské muzeumČs. vizuální kultura v 50. letechMapováníProjekt Věrný zůstanuJeden svět na školáchStopy totalityo. s. Asi-milovaníProjekt Školákem v ProtektorátuGulag.czRyszard Siwiec 1909–1968Společnost Edvarda Beneše_Příběh Jana ZajíceOśrodek Pamięć i PrzyszłośćLogo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Logo není k dispozici.Neviditelné oběti komunismuCentrum pro studium holokaustu a židovské literaturyPandorina skrinkaMuzeum v krabičce
Více...

_Prameny

IWALKS: VZDĚLÁVÁNÍ V MALÝCH SKUPINÁCH A NA ULICI

Aktualizováno: 11.1.2021 23:32 | Rubrika: Napříč stoletím
IWALKS: VZDĚLÁVÁNÍ V MALÝCH SKUPINÁCH A NA ULICI

IWalk je vzdělávací aktivita spojující unikátní filmové vzpomínky pamětníků z celého světa s kontextem každodenního prostoru, ve kterém žijeme.

_Metodika

Dějepis pro všechny a o všech!

Aktualizováno: 21.12.2022 11:43 | Rubrika: Československo v letech 1918-1938
Dějepis pro všechny a o všech!

Dějepis pro všechny a o všech je princip, kterým se řídil tým metodiček Multikulturního centra Praha při tvorbě nového vzdělávacího webu digitalnipracovna.cz.

_Aktuality

Byli vyhlášeni vítězové XIV. ročníku EUSTORY

Aktualizováno: 28.9.2023 15:16 | Rubrika: Akce Moderních Dějin
Byli vyhlášeni vítězové XIV. ročníku EUSTORY

V pátek 22. září 2023 byly v ostravském Centru PANT vyhlášeny výsledky české verze celoevropské soutěže EUSTORY a vítězové byli oceněni iPhony, knižními, finančními odměnami a jejich tutoři ročním bezplatným předplatným časopisů D...

_Dějiny v médiích

Oslavte Den vítězství a projděte se historií s videi a pracovními listy

Aktualizováno: 27.4.2020 19:59 | Rubrika: Speciály, Video
Oslavte Den vítězství a projděte se historií s videi a pracovními listy

ČT edu vytvořilii speciál kolekci videí a pracovních listů k druhé světové válce. Znalost historie nám pomáhá určit směr našich budoucích kroků. Konec druhé světové války je důležité si připomínat, a proto vám přinášíme speciální ...

 
© Všechna práva vyhrazena 2009 - 2024 Občanské sdružení PANT
Materiály na tomto portálu jsou určeny pouze pro vzdělávací účely.
Občanské sdružení PANT